Megszületett az idei év első jászsági kisbabája

Megosztás

Csak néhány napnak kellett eltelnie az idei évből, hogy megszülessen a Jászság első kisbabája a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. László Lujza Pankát és szüleit a térségi televízió látogatta meg, valamint Dr. Besenyi Orsolya megbízott főigazgató nyilatkozott a szülészeti osztállyal kapcsolatos új hírekről.

2024. január 4-én, hajnali egy órakor született meg László Lujza Panka 3350 grammal és 52 centivel, ezzel ő lett a Jászság első babája az idei évben. Az apuka elmondta, bár nem tudott bent lenni a második gyermekük születésénél, de nyugodt szívvel volt.

„Könnyebb volt elengedni, hogy tudom, hogy jó helyre jönnek és minden rendben lesz” – mondta a Jászsági Térségi TV-nek. Az anyuka hozzátette, elkapta egy olyan érzése, hogy az elsők között lehetnek, elmondása szerint mindkét szülése jó élményként maradt meg.

A televízió emellett az új megbízott főigazgatót, Dr. Besenyi Orsolyát is megszólaltatta, akiről a Szol24 írta meg először, hogy a tömeges, kórházigazgatókat érintő elbocsátások után ő váltja Dr. Csiki Zoltán addigi igazgatót.

„Újraindítjuk szülésfelkészítő tanfolyamainkat, korábban ez nagyon sikeres volt, ha valaki ezzel szeretne élni, jelentkezhet a védőnőjénél, illetve itt a kórházon keresztül személyesen, vagy telefonon” – mondta.

Elhangzott, hogy négy új szülész-nőgyógyász szakorvos érkezett a fővárosból. A szülészeti osztályon minden kórteremhez tartozik saját fürdőszoba és wc, a szülőszoba pedig szintén mind jól felszerelt és családbarát környezetben várja az anyukákat.

Kép: Jászsági Térségi TV (pillanatkép)

Kapcsolódó cikkek